Avaa valikkoSulje valikko

Kilpailutuskohteet

1. Liikenne- ja viestintäviraston päätös

Yleispalveluun kuuluvien kirjelähetysten jakelun osalta kilpailutuskohteet pohjautuvat Liikenne- ja viestintäviraston päätöksen mukaisesti kilpailutettaviin alueisiin. Posti on tämän pohjalta määritellyt kilpailutuskohteet seuraavasti: Kilpailutuskohteessa voi olla useita postinumeroita tai osa postinumeron/-numeroiden jakelupisteistä muodostaen maantieteellisesti johdonmukaisia kokonaisuuksia. Lisätietoja Liikenne- ja viestintäviraston päätöksestä löytyy verkkosivulta Traficom.fi.

Kilpailutuskohteiden koko vaihtelee alueellisesti. Lista kilpailutuksen kohteista (kohdenumero, postinumerot, noutopiste, jakelupistemäärä sekä aluejako).


2. Muut kilpailutuskohteet

Posti kokeilee yleispalveluun kuuluvien kirjelähetysten lisäksi muiden perusjakelussa olevien lähetysten jakelun ja keräilyn mukaan ottamista tarjouskilpailuun. Posti on valinnut kokeiluun kaksi kilpailutuskohdetta: Rääkkylän ja Virolahden postin perusjakelun palvelukokonaisuudet. Näiden kohteiden jakelutuotteet ovat osoitteellisia kirjeitä (myös yleispalveluvelvoitteen alaisia kirjeitä), aikakausi- ja sanomalehtiä, paketteja sekä osoitteettomia lähetyksiä.