Avaa valikkoSulje valikko

Kilpailutuskohteet

1. Liikenne- ja viestintäviraston päätös

Liikenne- ja viestintävirasto on määritellyt ne postinumeroalueet, joilla on postilain mukaista kaupallisin ehdoin sovittua, vähintään viisi kertaa viikossa ilmestyvän tilatun lehden jakelua. Näiden postinumeroalueiden ulkopuolelle jääville postinumeroalueille Posti Oy:n yleispalvelun tarjoajana tulee hankintamenettelyn kautta järjestää viisipäiväinen jakelu, pois lukien Ahvenanmaa.

Varhaisjakeluverkkoon lasketaan kuuluvaksi jakelupisteet, joihin varhaisjakelua toimitetaan, mukaan lukien heittolaatikoiden kattamat osoitteet, mikäli jakelu niihin on vähintään viisi kertaa viikossa tapahtuvaa. Siihen lasketaan kuuluvaksi myös ne alueet, joihin postinsaajan on halutessaan mahdollista saada sanomalehti varhaisjakeluna. Tällä tarkoitetaan sekä nykyisiä lehden tilaajia että sellaisia, jotka voivat halutessaan saada sanomalehden varhaisjakeluna (potentiaaliset lehdentilaajat).

Yleispalveluun kuuluvien kirjelähetysten jakelun osalta kilpailutuskohteet pohjautuvat Liikenne- ja viestintäviraston päätöksen mukaisesti kilpailutettaviin alueisiin. Posti on tämän pohjalta määritellyt kilpailutuskohteet seuraavasti: Kilpailutuskohteessa voi olla useita postinumeroita tai osa postinumeron/-numeroiden jakelupisteistä.

Kilpailutuskohteiden koko vaihtelee alueellisesti. Lista kilpailutuksen kohteista (kohdenumero, postinumerot, noutopiste, jakelupistemäärä sekä aluejako). 

Lisätietoja Liikenne- ja viestintäviraston päätöksestä löytyy verkkosivulta Traficom.fi.