Avaa valikkoSulje valikko

Kilpailutuskohteet

1. Posti avaa uudelleen ilmoittautumisen postinjakelupalvelujen tarjouskilpailuun osassa kilpailutuskohteista ilmenneiden virheiden vuoksi.

Yleispalveluun kuuluvien kirjelähetysten jakelun osalta kilpailutuskohteet pohjautuvat Liikenne- ja viestintäviraston päätöksen mukaisesti kilpailutettaviin alueisiin. Tämän vuoden kilpailutuksen järjestämistä varten liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tehnyt uuden aluemäärittelyn. Aiemmin aluemäärittely perustui postinumeroalueisiin. Uudistetussa mallissa alueita on arvioitu jakelupistetarkkuudella.  Lisätietoja Liikenne- ja viestintäviraston päätöksestä löytyy verkkosivulta Traficom.fi.

Posti avaa uudelleen ilmoittautumisen tarjouskilpailuun, sillä osassa yleispalvelukirjeiden jakelun kilpailukohteiden osoiteaineistoista havaittiin virheellisiä tietoja. Aineistojen tiedot on nyt korjattu. Kutsumme nyt kaikkia kilpailutukseen osallistumisesta kiinnostuneita yrityksiä mukaan ilmoittautumalla tältä sivulta löytyvän ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautuneille yrityksille lähetetään kilpailutusta koskeva tarjouspyyntö.

Ilmoittautumisen uudelleen avaaminen ei edellytä toimia niiltä yrityksiltä, jotka on jo ehtineet ilmoittautua kilpailutukseen.

Kilpailutuskohteiden koko vaihtelee alueellisesti. Lista kilpailutuksen kohteista (kohdenumero, postinumerot, noutopiste, jakelupistemäärä sekä aluejako). Tämä lista on korjattu 24.3.2020.


2. Muut kilpailutuskohteet

Posti kokeilee jälleen yleispalveluun kuuluvien kirjelähetysten lisäksi muiden perusjakelussa olevien lähetysten jakelun ja keräilyn mukaan ottamista tarjouskilpailuun. Posti järjestää laajemman kilpailutuksen Keravan (04200) ja Joutsan (19650) postinumeroalueilla. Näiden kohteiden jakelutuotteet ovat osoitteellisia kirjeitä (myös yleispalveluvelvoitteen alaisia kirjeitä), aikakausi- ja sanomalehtiä, paketteja sekä osoitteettomia lähetyksiä.

 

Hankintamenettelyllä ei ole vaikutusta haja-asutusalueilla perusjakelussa tapahtuvaan sanomalehtien jakeluun, joka jatkuu normaalisti sopimusten mukaisesti.