Avaa valikkoSulje valikko

Kilpailutuskohteet

1. Liikenne- ja viestintäviraston päätös

Yleispalveluun kuuluvien kirjelähetysten jakelun osalta kilpailutuskohteet pohjautuvat Liikenne- ja viestintäviraston päätöksen mukaisesti kilpailutettaviin alueisiin. Tämän vuoden kilpailutuksen järjestämistä varten liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tehnyt uuden aluemäärittelyn. Aiemmin aluemäärittely perustui postinumeroalueisiin. Uudistetussa mallissa alueita on arvioitu jakelupistetarkkuudella. 

Lisätietoja Liikenne- ja viestintäviraston päätöksestä löytyy verkkosivulta Traficom.fi.

Kilpailutuskohteiden koko vaihtelee alueellisesti. Lista kilpailutuksen kohteista (kohdenumero, postinumerot, noutopiste, jakelupistemäärä sekä aluejako).


2. Muut kilpailutuskohteet

Posti kokeilee jälleen yleispalveluun kuuluvien kirjelähetysten lisäksi muiden perusjakelussa olevien lähetysten jakelun ja keräilyn mukaan ottamista tarjouskilpailuun. Posti järjestää laajemman kilpailutuksen Keravan (04200) ja Joutsan (19650) postinumeroalueilla. Näiden kohteiden jakelutuotteet ovat osoitteellisia kirjeitä (myös yleispalveluvelvoitteen alaisia kirjeitä), aikakausi- ja sanomalehtiä, paketteja sekä osoitteettomia lähetyksiä.

 

Hankintamenettelyllä ei ole vaikutusta haja-asutusalueilla perusjakelussa tapahtuvaan sanomalehtien jakeluun, joka jatkuu normaalisti sopimusten mukaisesti.