Avaa valikkoSulje valikko

Kilpailutustapa

Kutsu tarjouskilpailuun julkistetaan sekä tiedotteena että Postin verkkosivulla www.postikilpailutus.fi.

Tälle sivulle on koottu tiedot kilpailutuksen toteuttamisesta, kilpailutuskohteista ja erityisvaatimuksista. Kilpailutukseen mukaan haluavia yrityksiä pyydetään ilmoittautumaan sähköisellä lomakkeella, johon täytetään muun muassa yrityksen ja yhteyshenkilön nimet, y-tunnus ja sähköpostiosoite. Annetun ilmoittautumisajan jälkeen saapuvia ilmoittautumisia ei huomioida tässä tarjouskilpailussa.

Jokainen kilpailutukseen ilmoittautunut yritys rekisteröidään Hankintaportaaliin (ellei jo ole sinne aiemmin rekisteröitynyt) ennen kuin kilpailutus tapahtuu.

Ilmoittautumisajan jälkeen Posti lähettää ilmoittautuneille yrityksille kutsun osallistua tarjouskilpailuun Postin Hankintaportaalissa. Samassa yhteydessä toimitetaan tarvittavat tunnukset. Hankintaportaalissa yritys ylläpitää perustietonsa sekä sitoutuu noudattamaan Postin toimittajia koskevia eettisiä ohjeita.

Hankintaportaalissa julkaistava tarjouspyyntö sisältää kattavan tietopaketin kilpailutuskohteista ja vaatimuksista, jotta yritys voi tutustua kohteisiin ja harkita tarjoustaan. Tarjoava yritys valitsee kilpailutuskohteen tai -kohteet, joista jättää sitovan tarjouksen Hankintaportaalissa merkitsemällä tarjoamansa suoritushinnan ohjeiden mukaisesti, jotka toimitetaan Hankintaportaalissa.

Tarjouskilpailulle määritellyn ajan päätyttyä Postin Hankinta vertailee tarjoukset ja valitsee kokonaisarvion perusteella edullisimman tarjouksen kuhunkin kilpailutuskohteeseen erikseen. Mikäli tarjousten arvioinnissa tulee tasatilanne, painotetaan yrityksen paikallisuutta.

Voittaneen tarjoajan kanssa tehdään kilpailutuskohteesta palvelusopimus Postin Hankintaportaalissa. Tarjouskilpailulle määritellyn ajan päättymisen jälkeen saapuneita tarjouksia ei huomioida tässä tarjouskilpailussa.