Avaa valikkoSulje valikko

Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi kilpailutus avataan uudelleen?

Posti halusi avata uudelleen ilmoittautumisen tarjouskilpailuun, sillä osassa yleispalvelukirjeiden jakelun kilpailukohteiden osoiteaineistoissa havaittiin virheellisiä tietoja. Aineistojen tiedot on nyt korjattu. Tarjoamalla uudelleen mahdollisuuden ilmoittautua hankintamenettelyyn Posti haluaa varmistaa, että kaikilla kiinnostuneilla yrityksillä on mahdollisuus osallistua kilpailutukseen kilpailutuskohteiden tarkoilla tiedoilla. Kilpailutettavia kohteita on nyt noin 4400.

 

Mikäli olen jo ilmoittautunut, pitääkö minun ilmoittautua uudelleen?

Ei tarvitse. Voitte jättää tarjouksen 7.4 - 20.4 välisenä aikana. Uusi, korjattu jakelupisteluettelo on tarjouskilpailuportaalissa 7.4. Perusjakelun kohteet eivät muutu. Jo ilmoittautuneita on informoitu tästä heidän ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen.

 

Kuka on päättänyt kilpailutettavat alueet?

Kilpailutuksen piiriin kuuluvat Postilain perusteella kilpailutettavat alueet on määritellyt Liikenne- ja viestintävirasto. Muut kilpailutettavat alueet on määritellyt Posti.

 

 

Mitkä lasketaan yleispalvelukirjeiksi?

Yleispalvelukirjeitä ovat postimerkillä tai muilla käteismaksutavoilla (esimerkiksi postitoimipisteessä maksettu lähetys tai Postin mobiilikortti) varustetut kirjeet ja kortit, jotka on osoitettu maantieteellisiin osoitteisiin.


Onko myös Posti itse kaikkien alueiden kilpailutuksessa mukana?

Kyllä. Posti osallistuu tarjouskilpailuun myös itse samoilla kriteereillä ja saman tarjousajan puitteissa.


Kuinka usein vastaava kilpailutus on tarkoitus jatkossa järjestää?

Liikenne- ja viestintävirasto selvittää vuosittain, miltä osin sanomalehtien varhaisjakeluverkkoihin on tehty muutoksia ja määrittelee tarvittaessa alueet uudelleen. Posti toimii Liikenne- ja viestintäviraston päätöksen mukaisesti, eli vielä tässä vaiheessa mahdollisen seuraavan kilpailutuskierroksen ajankohtaa ei voida sanoa.


Kuinka pitkäksi aikaa kerrallaan sopimus tehdään?

Lähtökohtaisesti yhdeksi vuodeksi.

 

Lisätietoja

Saat tarvittaessa lisätietoja kilpailutuksesta Postin Hankinnasta:
postisourcing (at) posti.com